Kuchnia z szybkowaru
80 dag schabu
4 dag smalcu
0,5 szklanki bia??ego wina wytrawnego (w zastÄ?pstwie mo??na daÄ? tyle?? wody z octem winnym)
0,5 szklanki wody
3 spore cebule
10 dag rodzynk??w
3 dag ??uskanych orzech??w w??oskich
0,5 ??y??eczki sza??wi
s??l i pieprz do smaku |
WyciÄ?Ä? ze schabu ko??Ä?, schab obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze smalcu, opr??szyÄ? pieprzem, solÄ? i sza??wiÄ?, ob??o??yÄ? pokrojonÄ? w talarki cebulÄ?. W??o??yÄ? rodzynki, wlaÄ? wodÄ? i wino. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 0 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Upieczony schab posypaÄ? posiekanymi drobno orzechami. Sos, je??li trzeba, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem.
|