Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez ko??ci
6 dag smalcu
1 kg kartofli
10 ma??ych cebulek
1 szklanka wody
1 ??y??eczka przyprawy chi??skiej lub "Jarzynka"
zielenina
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? na porcje. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, obrumieniÄ? na nim kawa??ki miÄ?sa, w??o??yÄ? oczyszczone kartofle (du??e przekroiÄ? na p????), ca??e, oczyszczone cebulki. PosoliÄ?, popieprzyÄ?, wsypaÄ? przyprawÄ?, wlaÄ? wodÄ? i wszystko wymieszaÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? zieleninÄ?.
|