Kuchnia z szybkowaru
90 dag ??eberek wieprzowych
1 ??y??ka mÄ?ki
6 dag t??uszczu
3 spore cebule
1 kiszony og??rek
s??l i majeranek do smaku |
??eberka posoliÄ?, posypaÄ? mÄ?kÄ? i obrumieniÄ? na rozgrzanej w szybkowarze po??owie t??uszczu. W??o??yÄ? do ??eberek oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. WlaÄ? 1,5 szklanki wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, doprawiÄ? wywar zasma??kÄ? z mÄ?ki i reszty t??uszczu, w??o??yÄ? obrane i pokrojone w drobnÄ? kosteczkÄ? og??rki, wsypaÄ? majeranek i ewentualnie dosoliÄ?.
|