Kuchnia z szybkowaru
4 miÄ?siste ??eberka wieprzowe
6 dag smalcu lub 4 ??y??ki dobrego oleju
np. sojowego
4 du??e jednakowej wielko??ci kartofle
4 zÄ?bki czosnku
8 szczypt tymianku
s??l i pieprz do smaku |
Oczyszczone kartofle przeciÄ?Ä? wzd??u?? na p????, u??o??yÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. Na ka??dej po????wce kartofla po??o??yÄ? p???? zÄ?bka czosnku i szczyptÄ? tymianku. Na kartoflach u??o??yÄ? pociÄ?te ??eberka, posoliÄ? i popieprzyÄ?. WlaÄ? parÄ? ??y??ek wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|