Kuchnia z szybkowaru
40 dag wieprzowych ??eberek
40 dag kapusty w??oskiej
2 marchwie
1 kawa??ek selera
1 ma??a pietruszka
1 ma??y por
1 du??a cebula
6 dag t??uszczu
2 ??y??eczki mÄ?ki
1 listek laurowy
4 ziarnka ziela angielskiego
0,5 ??y??eczki kminku
2 ??y??ki koncentratu pomidorowego
s??l i pieprz do smaku |
??eberka pociÄ?Ä? na kawa??ki, posoliÄ? i obrumieniÄ? na mocno rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, wkroiÄ? oczyszczonÄ? cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. Warzywa oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ?, w??o??yÄ? do szybkowaru pod ??eberka. PopieprzyÄ?, posypaÄ? kminkiem, w??o??yÄ? ziele angielskie. WlaÄ? 0,5 szklanki wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszaÄ? z koncentratem pomidorowym i zasma??kÄ? zrobionÄ? z mÄ?ki i po??owy t??uszczu. ZagotowaÄ?.
Uwaga. Zasma??kÄ? mo??na zrobiÄ? od razu w szybkowarze. opr??szajÄ?c mÄ?kÄ? ??eberka. Wtedy daÄ? ca??Ä? szklankÄ? wody.
|