Kuchnia z szybkowaru
40 dag ??eberek wieprzowych
80 dag brukwi
2 cebule
3 dag t??uszczu
2 ??y??eczki mÄ?ki
s??l
cukier i majeranek do smaku |
??eberka pociÄ?Ä? na kawa??ki, posoliÄ? i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, wrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? w talarki cebulÄ? i te?? lekko zrumieniÄ?, wszystko wyjÄ?Ä?, a do szybkowaru wsypaÄ? mÄ?kÄ? i wymieszaÄ?. Gdy mÄ?ka siÄ? lekko Zrumieni, wlaÄ? 2 szklanki wody zagotowaÄ? i w??o??yÄ? do niej oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? w kostkÄ? brukiew (kostka o boku cm) oraz ??eberka z cebulÄ?. ChwilÄ? gotowaÄ? bez przykrycia. PosoliÄ?, lekko pocukrzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru sprawdziÄ? smak i ewentualnie doprawiÄ? solÄ? i cukrem, wsypaÄ? majeranek.
|