Kuchnia z szybkowaru
40 dag ??eberek wieprzowych
80 dag kiszonej kapusty
6 dag t??uszczu
1 cebula
2 ??y??eczki mÄ?ki
3 dag s??oniny
1 zÄ?bek czosnku
1 ??y??eczka kminku
s??l i pieprz do smaku |
??eberka pociÄ?Ä? na kawa??ki, obsypaÄ? mÄ?kÄ? i solÄ?, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, w??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? w talarki cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. PokrojonÄ? w kosteczkÄ? s??oninÄ? usma??yÄ? na patelni, z pozosta??ej mÄ?ki zrobiÄ? zasma??kÄ?. W??o??yÄ? do szybkowaru kapistÄ?, wsypaÄ? koperek, wymieszaÄ? ze znajdujÄ?cymi siÄ? w nim ??eberkami, wlaÄ? 1 szklankÄ? wody i szybkowar zamknÄ?Ä?. OgrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wymieszaÄ? z przygotowanÄ? wcze??niej zasma??kÄ?, doprawiÄ? do smaku czosnkiem roztartym z solÄ? i pieprzem.
Uwaga. Niekt??rzy lubiÄ? przyprawiÄ? tÄ? potrawÄ? koncentratem pomidorowym.
|