Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
??eberka wieprzowe z kiszonÄ? kapustÄ? 30 min

Kuchnia z szybkowaru
40 dag ??eberek wieprzowych
80 dag kiszonej kapusty
6 dag t??uszczu
1 cebula
2 ??y??eczki mÄ?ki
3 dag s??oniny
1 zÄ?bek czosnku
1 ??y??eczka kminku
s??l i pieprz do smaku
??eberka pociÄ?Ä? na kawa??ki, obsypaÄ? mÄ?kÄ? i solÄ?, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, w??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? w talarki cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. PokrojonÄ? w kosteczkÄ? s??oninÄ? usma??yÄ? na patelni, z pozosta??ej mÄ?ki zrobiÄ? zasma??kÄ?. W??o??yÄ? do szybkowaru kapistÄ?, wsypaÄ? koperek, wymieszaÄ? ze znajdujÄ?cymi siÄ? w nim ??eberkami, wlaÄ? 1 szklankÄ? wody i szybkowar zamknÄ?Ä?. OgrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wymieszaÄ? z przygotowanÄ? wcze??niej zasma??kÄ?, doprawiÄ? do smaku czosnkiem roztartym z solÄ? i pieprzem. Uwaga. Niekt??rzy lubiÄ? przyprawiÄ? tÄ? potrawÄ? koncentratem pomidorowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design