Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
WIEPRZOWINA Z KMINKIEM

1 kg wieprzowiny bez t??uszczu,
1 ??y??ka smalcu,
1 szklanka bia??ego wytrawnego wina,
1 1/2 ??y??eczki kminku w proszku,
3-4 zÄ?bki czosnku,
5 cienkich plasterk??w cytryny,
1 ??y??ka ??wie??ej kolendry,
1 ??y??eczka soli,
pieprz
MiÄ?so oczy??ciÄ?, umyÄ?, osuszyÄ? i krajaÄ? w kostkÄ? o boku 2,5 cm. Na silnym ogniu rozgrzaÄ? smalec, wrzuciÄ? miÄ?so, obsma??yÄ?, nastÄ?pnie wlaÄ? 1/2 szklanki wina, wsypaÄ? kminek, czosnek, s??l oraz pieprz. DusiÄ? przez 30-40 min. na wolnym ogniu pod przykryciem, a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie. NastÄ?pnie wlaÄ? resztÄ? wina, w??o??yÄ? ziele kolendry i cytrynÄ? (ka??dy plasterek przekrojony na 4 czÄ???ci) i jeszcze podgrzewaÄ? na wolnym ogniu, mieszajÄ?c. Przed podaniem ob??o??yÄ? ziemniakami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design