Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CHA?WA

Kuchnia turecka
1 i 1/2 szklanki cukru
2 szklanki wody
1/2 kostki mas??a
1 szklanka kaszy manny posiekane migda??y lub w??oskie orzechy
cynamon
Cukier z wodÄ? gotowaÄ? przez 20 min., a?? powstanie syrop o konsystencji ??mietanki. KaszÄ? manna sma??yÄ? na rozgrzanym ma??le stale mieszajÄ?c, a?? nabierze jasnego, ??????tego koloru. WleÄ? syrop i mieszaÄ?, a?? manna po??Ä?czy siÄ? z cukrem. PrzetopiÄ? masÄ? do ??aroodpornego naczynie i wstawiÄ? do s??abo nagrzanego piekarnika (120oC) na 15 min., w tym czasie kasza wch??onie syrop. Nape??niÄ? miskÄ? lub kilka miseczek, ugnie??Ä? w nich masÄ? i po wyjÄ?ciu przybraÄ? orzechami i cynamonem. Proporcje dla 4-5 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design