Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
WIEPRZOWINA KRYSZTA?OWA W SOSIE CZOSNKOWYM

Kuchnia chi??ska
1/2 kg wieprzowiny od szynki
4 plasterki ??wie??ego korzenia imbiru lub 2 ??y??eczki imbiru w proszku
1 cebula dymka
2 ??y??ki wytrawnego bia??ego wina lub czystej w??dki
Sos czosnkowy:
1 ??y??ka roztartego czosnku
2 ??y??eczki musztardy sto??owej lub winnego octu
2 ??y??ki sosu sojowego
4 ??y??ki wywaru wieprzowego
4 ??y??eczki oleju sezamowego lub sojowego
2 ??y??eczki miodu lub cukru
s??l do smaku
MiÄ?so w??o??yÄ? do garnka (o objÄ?to??ci 3 I), wlaÄ? tyle wody, aby zakryÄ? wieprzowinÄ?. ZagotowaÄ? na du??ym ogniu, zebraÄ? szumowiny, dodaÄ? imbir, cebulÄ?, alkohol. PrzykryÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, gotowaÄ? 20 min na ??rednim ogniu. Garnek zestawiÄ? z ognia, miÄ?so obr??ciÄ?, przykryÄ?, postawiÄ? na gazie, zagotowaÄ?, natychmiast zestawiÄ?. OdstawiÄ? do wystudzenia nie odkrywajÄ?c garnka na 2-3 godz. MiÄ?so wyjÄ?Ä? z wywaru, wstawiÄ? do lod??wki na 2 godz. Wywar odcedziÄ?. Sk??adniki sosu wymieszaÄ?. WieprzowinÄ? pokrajaÄ? w plasterki o wymiarach 4 x 6 x 1/4 cm, u??o??yÄ? w g??Ä?bokiej salaterce, polaÄ? sosem. PodawaÄ? na zimno. Uwaga! WieprzowinÄ? mo??na przyrzÄ?dziÄ? dzie?? wcze??niej KrajaÄ? w plasterki kr??tko przed podaniem. Proporcje: dla 8-12 os??b na przyjÄ?ciu, kiedy podajemy inne potrawy
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design