Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BOCZEK PIECZONY

Kuchnia chi??ska
1 kg surowego boczku ze sk??rÄ?
1 i 1/2 ??y??eczki imbiru w proszku
3 i 1/2 ??y??eczki soli
1-2 roztarte zÄ?bki czosnku
1 ??y??ka miodu
1 1/2 ??y??ki sosu sojowego
Sk??rÄ? naciÄ?Ä? w kratkÄ? w odstÄ?pach 2 1/2 cm. Czosnek rozetrzeÄ? z solÄ? i imbirem, natrzeÄ? miÄ?so. OdstawiÄ? na 2 godz., a jeszcze lepiej na noc. WodÄ? wlaÄ? do garnka, doprowadziÄ? do wrzenia, w??o??yÄ? boczek i gotowaÄ? przez 5 min, wyjÄ?Ä?, odcedziÄ?, osÄ?czyÄ?. Piekarnik rozgrzaÄ? do 200 °C. Ruszt piekarnika posmarowaÄ? olejem, miÄ?so u??o??yÄ? na ruszcie sk??rÄ? do do??u, piec 35-45 min, zmniejszyÄ? temperaturÄ? do 180 °C. MiÄ?so wyjÄ?Ä?, obr??ciÄ?, posmarowaÄ? miodem po??Ä?czonym z sosem sojowym, wstawiÄ? do piekarnika i piec 45 min. Sk??rka musi byÄ? chrupiÄ?ca i ??adnie zrumieniona. PokrajaÄ? w kawa??ki "na zÄ?bek". PodawaÄ? z sosem sojowym. Proporcje: dla 6 os??b - z ry??em lub bu??kÄ? na parze, z potrawÄ? z warzyw i zupÄ?
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design