Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
??EBERKA W BRUNATNYM SOSIE

Kuchnia chi??ska
1 kg ??eberek wieprzowych
4 p??askie ??y??ki grubej soli
2 1/2 litra wody
3 szklanki brunatnego sosu
MiÄ?so podzieliÄ? na 2 czÄ???ci, natrzeÄ? solÄ?, wstawiÄ? do lod??wki na noc. WodÄ? doprowadziÄ? do wrzenia w p??askim, du??ym garnku, w??o??yÄ? ??eberka, gotowaÄ? a?? uka??Ä? siÄ? szumowiny, przelaÄ? do cedzaka. MiÄ?so dok??adnie wyp??ukaÄ?, osÄ?czyÄ?. ??eberka rozdzieliÄ? miÄ?dzy ko??Ä?mi, porÄ?baÄ? na 5-6 cm kawa??ki. 3 szklanki sosu wlaÄ? do garnka, dodaÄ? miÄ?so, doprowadziÄ? do zagotowania na du??ym ogniu, przykryÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, dusiÄ? 2 godz. na ma??ym ogniu lub piec pod przykryciem w piekarniku o temperaturze 180 °C. Proporcje: dla 4-6 os??b - z ry??em, warzywami i czystÄ? zupÄ?
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design