Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BOCZEK W BRUNATNYM SOSIE

Kuchnia chi??ska
1/2 kg chudego boczku
2 1/2 szklanki brunatnego sosu
4 obrane jaja na twardo lub 2 szklanki sparzonej, cienko poszatkowanej bia??ej kapusty lub 3-4 ??y??ki posiekanego szczypiorku
Boczek (w ca??o??ci) w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody, zagotowaÄ?, trzymaÄ? na du??ym ogniu 3 min, wyjÄ?Ä?, wyp??ukaÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, osuszyÄ?. W??o??yÄ? do garnka, zalaÄ? sosem, zagotowaÄ?, przykryÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, dusiÄ? na ma??ym ogniu 2 1/2 godz. Na 10-15 min przed zako??czeniem duszenia dodaÄ? jaja na twardo, kapust?? lub szczypiorek. PodawaÄ? boczek pokrajany w plasterki, polany kilkoma ??y??kami sosu. Proporcje: dla 4 os??b - z ry??em, warzywami i czystÄ? zupÄ?
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design