Kuchnia chi??ska
3 szklanki ugotowanego ry??u
2 ??y??ki oleju
2 roztrzepane jaja
1/2 ??y??eczki soli
70 dag drobno posiekanej szynki
1/2 szklanki zielonego groszku z puszki
2 ??y??eczki sosu sojowego
posiekany szczypior
sa??atka pokrajana w paseczki |
Olej rozgrzaÄ? na gorÄ?cej patelni na ??rednim ogniu, wlaÄ? jaja, mieszajÄ?c sma??yÄ? na rzadkÄ? jajecznicÄ?. WsypaÄ? ry??, trzymajÄ?c na ogniu dok??adnie wymieszaÄ? podrzucajÄ?c, dodaÄ? szynkÄ? mieszajÄ?c sma??yÄ? 3 min, wsypaÄ? groszek, ostro??nie sma??yÄ? 3 min, zestawiÄ? z ognia. WlaÄ? sos sojowy i posiekany szczypior, wymieszaÄ?, spr??bowaÄ?, doprawiÄ?. Prze??o??yÄ? na p????misek, przybraÄ? paskami sa??aty. Proporcje: dla 3 os??b - ze sma??onymi warzywami
|