Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
WIEPRZOWINA W CIE?šCIE

Kuchnia chi??ska
15 dag chudej wieprzowiny od szynki lub schabu (kark??wki)
2-3 szklanki oleju do sma??enia
1/2 ??y??eczki przyprawionej soli (1 ??y??kÄ? soli wymieszaÄ? z 1/2 ??y??ki "piÄ?ciu przypraw", cynamonu lub mielonego ziela angielskiego, wsypaÄ? na ma??Ä? patelniÄ?, czÄ?sto mieszajÄ?c podgrzewaÄ? na ??rednim ogniu a?? poczuje siÄ? mocny zapach korzenny.)
olej do g??Ä?bokiego sma??enia
Marynata:
1/2 ??y??eczki soli
1 ??y??ka wytrawnego bia??ego wina lub czystej w??dki
1/2 ??y??eczki glutasoli lub "Vegety" albo "Jarzynki"
Ciasto:
1 jajko
3 ??y??ki pszennej mÄ?ki
1 ??y??ka oleju
MiÄ?so pokrajaÄ? w kostki (1,5 x 1,5 x 2,5 cm), wymieszaÄ? ze sk??adnikami marynaty, odstawiÄ? na 15-30 min. Jajo roztrzepaÄ? z olejem, ubijajÄ?c stopniowo dodawaÄ? mÄ?kÄ?. Olej wlaÄ? na g??Ä?bokÄ?, gorÄ?cÄ? patelniÄ?, rozgrzaÄ?. Kawa??eczki miÄ?sa zanurzaÄ? w cie??cie, k??a??Ä? pojedynczo w rozgrzany olej, sma??yÄ? do zrumienienia z obu stron, osÄ?czyÄ? z oleju, prze??o??yÄ? na talerz. Nie nale??y sma??yÄ? zbyt wielu kawa??k??w jednocze??nie. Po usma??eniu wszystkich kawa??k??w miÄ?sa, metalowym sitkiem usunÄ?Ä? zanieczyszczenia z powierzchni oleju. Olej rozgrzaÄ?, w??o??yÄ? przesma??one miÄ?so, sma??yÄ? minutÄ?, osÄ?czyÄ?. Przed podaniem posypaÄ? przyprawionÄ? solÄ?. Proporcje: dla 2-3 os??b, kiedy podajemy zupÄ? i potrawy z warzyw
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design