Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
S?ODKO-KWA?šNE ??EBERKA

Kuchnia chi??ska
1/2 kg ??eberek wieprzowych
2 - 3 szklanki oleju
Marynata:
1 ??y??ka sosu sojowego
1/4 ??y??eczki soli
1 ??y??ka wytrawnego bia??ego wina lub czystej w??dki
1/4 ??y??eczki pieprzu
1 1/2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej
3 ??y??ki wody
Sos przyprawowy:
1/2 ??y??ki sosu sojowego
1/4 ??y??eczki soli
1/4 ??y??eczki glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"
1 ??y??ka wytrawnego bia??ego wina lub czystej w??dki
3 ??y??ki cukru
1 ??y??ka octu
2 ??y??eczki bardzo drobno posiekanej cebuli dymki
1 ??y??eczka startego ??wie??ego imbiru lub 1/2 ??y??eczki imbiru w proszku
1/2 ??y??eczki mÄ?ki ziemniaczanej
6 ??y??ek wody
MiÄ?so podzieliÄ? na pojedyncze ??eberka, ka??de porÄ?baÄ? na 6 cm kawa??ki. Sk??adniki marynaty po??Ä?czyÄ?, polaÄ? ??eberka, wymieszaÄ?, odstawiÄ? na 1-2 godz. Sk??adniki sosu przyprawowego wymieszaÄ?, odstawiÄ?. PatelniÄ? podgrzaÄ?, wlaÄ? olej, mocno rozgrzaÄ?, k??a??Ä? ??eberka pojedynczo, sma??yÄ? na ??rednim ogniu, a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie i rumiane, prze??o??yÄ? na cedzak, osÄ?czyÄ? z oleju. Olej zlaÄ? z patelni, zostawiajÄ?c 1-2 ??y??ki t??uszczu, mocno rozgrzaÄ?, wlaÄ? zamieszany sos przyprawowy, podgrzewaÄ? ciÄ?gle mieszajÄ?c a?? sos zgÄ?stnieje i zagotuje siÄ?. W??o??yÄ? usma??one ??eberka, wymieszaÄ?, trzymaÄ? na ??rednim ogniu 30 sek. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno. Proporcje: dla 3-4 os??b - jako danie g????wne, z potrawÄ? z warzyw.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design