Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Budy?? orzechowy

12 dkg orzech??w w??oskich lub laskowych rumienionych
6 bia??ek (piana)
6 ??????tek
1 ??y??eczka bu??ki tartej
10 dkg cukru
1 dkg mas??a i mÄ?ki do formy
sk??rka cytrynowa
4 dkg sk??rki pomara??czowej
Wy??uskaÄ? orzechy, zetrzeÄ?. Sk??rkÄ? pomara??czowÄ? pokrajaÄ? w drobnÄ? kosteczkÄ?. UtrzeÄ? ??????tka z cukrem, dodaÄ? sk??rkÄ? cytrynowÄ? i pomara??czowÄ?. UbiÄ? pianÄ?, wymieszaÄ? lekko z utartymi ??????tkami, orzechami i bu??kÄ? tartÄ?. MasÄ? wy??o??yÄ? do przygotowanej formy budyniowej, formÄ? zamknÄ?Ä?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody i gotowaÄ? na ??rednio nagrzanej p??ycie przez 45-50 min. FormÄ? wyjÄ?Ä?, sprawdziÄ?, czy ciasto ugotowane, okroiÄ? dooko??a ??cian, wy??o??yÄ? na okrÄ?g??y p????misek, pokroiÄ? na porcje i podaÄ?. Budy?? orzechowy mo??e byÄ? wydany na gorÄ?co lub po oziÄ?bieniu. PodawaÄ? z sosem z wina lub sosem waniliowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design