Kuchnia z szybkowaru
70 dog wo??owiny bez ko??ci
1 ??y??ka mÄ?ki
6 dag t??uszczu
2 du??e cebule
s??l do smaku
0,5 szklanki wody |
MiÄ?so obraÄ? z b??on, usunÄ?Ä? ??ciÄ?gna, dobrze zbiÄ? t??uczkiem. ObsypaÄ? mÄ?kÄ? i solÄ?, obrumieniÄ? w szybkowarze na mocno rozgrzanym t??uszczu, wrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i razem zrumieniÄ?. WlaÄ? wodÄ? zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 50 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru zagÄ???ciÄ? sos resztkÄ? mÄ?ki, je??eli potrzeba dolaÄ? nieco wody.
|