Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZRAZY WO?OWE Z MUSZTARDÄ?


60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa)
5 dag korniszon??w
2 ??y??ki musztardy
30 dag cebuli
1/4 szklanki ??mietanki (9% t??uszczu)
s??l
pieprz
2 ??y??ki umytych posiekanych li??ci ro??lin przyprawowych (sza??wia, pietruszka, bazylia)
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w plastry, zbiÄ? t??uczkiem. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w p????krÄ???ki. JednÄ? cebulÄ? razem z korniszonami posiekaÄ? jak najdrobniej i wymieszaÄ? z musztardÄ?, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. PrzygotowanÄ? mieszaninÄ? nak??adaÄ? r??wnomiernie na p??aty miÄ?sa, zwinÄ?Ä? w ??cis??e ruloniki. Ruloniki mo??na spiÄ?Ä?, np. wyka??aczkami, lub obwiÄ?zaÄ? bawe??nianÄ? nitkÄ?, zabieg ten jednak nie jest konieczny. Przygotowane zrazy lekko obrumieniÄ? na patelni do sma??enia bez t??uszczu, prze??o??yÄ? do rondla, obsypujÄ?c cebulÄ?, opr??szyÄ? solÄ? i pieprzem, dodaÄ? trochÄ? wody. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu, w miarÄ? potrzeby podlewajÄ?c wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Do miÄ?kkiego miÄ?sa dodaÄ? ??mietankÄ?. ZagotowaÄ?, sprawdziÄ? smak sosu i ewentualnie przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na salaterkÄ?, polaÄ? sosem, posypaÄ? zio??ami, podawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody (1-2 szt. na porcjÄ?) i z sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design