1-1,5 kg schabu
??y??ka utartego
suchego chrzanu
2 ??y??ki tartej bu??ki
p???? solonego ??ledzia
2 ??y??ki ostrej musztardy
p???? ??y??eczki pieprzu
p???? ??y??eczki cukru |
Ze ??ledzia dok??adnie usunÄ?Ä? o??ci, posiekaÄ? go drobniutko i utrzeÄ? na g??adkÄ? masÄ?. DodaÄ? tarty chrzan, musztardÄ?, pieprz oraz cukier i wszystko jeszcze raz utrzeÄ?. Tak przygotowanÄ? pastÄ? natrzeÄ? schab ze wszystkich stron i u??o??yÄ? go w brytfance. PodlaÄ? niewielkÄ? ilo??ciÄ? wody i wstawiÄ? do rozgrzanego piekarnika. Gdy woda wyparuje, dolaÄ? jej zn??w i piec miÄ?so pod przykryciem ok.1 godz. Po wyjÄ?ciu pokrajaÄ? na plastry. PodawaÄ? z frytkami i sur??wkÄ? z marchwi.
|