Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Schab pieczony


1-1,5 kg schabu
??y??ka utartego
suchego chrzanu
2 ??y??ki tartej bu??ki
p???? solonego ??ledzia
2 ??y??ki ostrej musztardy
p???? ??y??eczki pieprzu
p???? ??y??eczki cukru
Ze ??ledzia dok??adnie usunÄ?Ä? o??ci, posiekaÄ? go drobniutko i utrzeÄ? na g??adkÄ? masÄ?. DodaÄ? tarty chrzan, musztardÄ?, pieprz oraz cukier i wszystko jeszcze raz utrzeÄ?. Tak przygotowanÄ? pastÄ? natrzeÄ? schab ze wszystkich stron i u??o??yÄ? go w brytfance. PodlaÄ? niewielkÄ? ilo??ciÄ? wody i wstawiÄ? do rozgrzanego piekarnika. Gdy woda wyparuje, dolaÄ? jej zn??w i piec miÄ?so pod przykryciem ok.1 godz. Po wyjÄ?ciu pokrajaÄ? na plastry. PodawaÄ? z frytkami i sur??wkÄ? z marchwi.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design