Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wo??owina mielona z zielonÄ? fasolkÄ?

Kuchnia chi??ska
1/4 kg mielonej wo??owiny lub chudej wieprzowiny
2 ??y??ki oleju jadalnego
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1/2 ??y??eczki imbiru lub posiekanego korzenia
2 cebule pokrajane w cienkie plasterki
1/2 kg zielonej fasolki (??wie??ej lub mro??onej)
1 szklanka roso??u lub wody
2 ??y??ki sosu sojowego lub ??y??eczka przyprawy maggi z 3 ??y??kami wody
2 ga??Ä?zki zielonej pietruszki
1 listek Iaurowy
1 soli
1/2 ??y??eczki czarnego pieprzu
1. W rondlu rozgrzaÄ? olej. 2: W??o??yÄ? czosnek, imbir miÄ?so i cebulÄ?, sma??yÄ? na du??ym ogniu przez 3 min., stale mieszajÄ?c. 3: ZmniejszyÄ? p??omie??, dodaÄ? fasolkÄ? (bez w????kien i ogonk??w), ros???? lub wodÄ?, sos sojowy lub maggi z wodÄ?, zielonÄ? pietruszkÄ?, listek, laurowy, s??l i pieprz; dusiÄ? na ma??ym ogniu przez 30 min., mieszajÄ?c kilka razy. 4. WyjÄ?Ä? listek laurowy w razie potrzeby doprawiÄ? solÄ? i pieprzem. 5. PodawaÄ? natychmiast z ry??em ugotowanym na sypko lub chi??skimi bu??eczkami gotowanymi na parze MAN-TOU. Proporcje dla 2 - 3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design