Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wo??owina po jawajsku

Kuchnia indonezyjska
1/2 kg wo??owiny bez ko??ci lub rostbefu
1 ??rednia cebula drobno posiekana
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1/2 ??y??eczki utartej ga??ki muszkato??owej
4 ??y??ki mas??a
1 szklanka wrzÄ?cej wody
1. MiÄ?so umyÄ?, osuszyÄ?. 2. CebulÄ?, czosnek, s??l, pieprz i ga??kÄ? utrzeÄ? na jednolitÄ? masÄ?. 3. MiÄ?so natrzeÄ? past z przypraw, odstawiÄ? na godzinÄ?. 4. W rondlu z rozgrzanym mas??em zrumieniÄ? miÄ?so z obu stron. 5. MiÄ?so podlaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, dusiÄ?, a?? bÄ?dzie miÄ?kkie, w razie potrzeby dodaÄ? 1 - 2 ??y??ki wody. 6. MiÄ?so pokrajaÄ? w plastry, podawaÄ? we w??asnym sosie z ry??em ugotowanym na sypko. Proporcje dla 4 - 5 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design