Kuchnia indonezyjska
1/2 kg mostka wo??owego
1/2 ??y??eczki ostrej papryki lub chili
2 zÄ?bki czosnku pokrajane w plasterki
1 ??rednia cebula pokrajana w plasterki
1 ??y??eczka pasty selerowej
1 ??y??ka cukru
2 ??y??eczki sosu sojowego lub ??y??eczka przyprawy maggi i 2 ??y??eczki wody
1 ??y??ka soku z cytryny lub rabarbaru ewentualnie kilka kropel octu
3 szklanki wody
1/2 kg bia??ej kapusty pokrajanej w grube paski |
1. MiÄ?so umyÄ?. pokrajaÄ?, w??oiyÄ? do rondla
2. DodaÄ? wszystkie sk??adniki z wyjÄ?tkiem kapusty.
3. ZagotowaÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, trzymaÄ? na ma??ym ogniu oko??o 2 godz., a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie.
4. Na dwadzie??cia minut przed zako??czeniem gotowania, dodaÄ? kapustÄ?.
5. Na gorÄ?cym p????misku u??o??yÄ? miÄ?so i oddzielnie kapustÄ?, polaÄ? sosem.
6. PodawaÄ? z ziemniakami puree i sa??atkÄ? jarzynowÄ?.
Proporcje dla 4 os??b
|