Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wo??owina duszona z kapustÄ?

Kuchnia indonezyjska
1/2 kg mostka wo??owego
1/2 ??y??eczki ostrej papryki lub chili
2 zÄ?bki czosnku pokrajane w plasterki
1 ??rednia cebula pokrajana w plasterki
1 ??y??eczka pasty selerowej
1 ??y??ka cukru
2 ??y??eczki sosu sojowego lub ??y??eczka przyprawy maggi i 2 ??y??eczki wody
1 ??y??ka soku z cytryny lub rabarbaru ewentualnie kilka kropel octu
3 szklanki wody
1/2 kg bia??ej kapusty pokrajanej w grube paski
1. MiÄ?so umyÄ?. pokrajaÄ?, w??oiyÄ? do rondla 2. DodaÄ? wszystkie sk??adniki z wyjÄ?tkiem kapusty. 3. ZagotowaÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, trzymaÄ? na ma??ym ogniu oko??o 2 godz., a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie. 4. Na dwadzie??cia minut przed zako??czeniem gotowania, dodaÄ? kapustÄ?. 5. Na gorÄ?cym p????misku u??o??yÄ? miÄ?so i oddzielnie kapustÄ?, polaÄ? sosem. 6. PodawaÄ? z ziemniakami puree i sa??atkÄ? jarzynowÄ?. Proporcje dla 4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design