Przepis w naszej kuchni;
1/2 kg Iekko zamro??onej
zraz??wki lub polÄ?dwicy
2 ??y??ki oleju jadalnego
2 ma??e cebule pokrajane w cienkie plasterki
1 szklanka pieczarek pokrajanych w paski
2 m??ode jasne ??odygi selera
1/4 kg szpinaku pokrajanego w szerokie paski
2 dymki pokrajane w paski lub szczypiorek
1/4 pÄ?czki ugotowanego makaronu "nitki"
Sos:
3/4 szklanki roso??u lub wody
2 ??y??ki przyprawy meggi
2 ??y??ki cukru |
1. MiÄ?so pokrajaÄ? w paski.
2. Wszystkie sk??adniki opr??cz makaronu, u??o??yÄ? na talerzu.
3. W ma??ym naczyniu rozmieszaÄ? ros???? lub wodÄ? z maggi i cukrem.
4. MiÄ?so zrumieniÄ? ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju.
5. Do miÄ?sa wiaÄ? po??owÄ? przygotowanego, sosu.
6. Na tej, samej patelni dusiÄ? obok wo??owiny cebulÄ? i seler ? na ma??ym ogniu przez 3 min., mieszajÄ?c dwa razy.
7. WlaÄ? pozosta??y sos, dodaÄ? pieczarki i szpinak, dusiÄ? przez 3 min. ZamieszaÄ? 2-3 razy.
8. DodaÄ? dymkÄ? lub szczypiorek, i wymieszane wszystkie produkty dusiÄ? przez minutÄ?.
9. Na gorÄ?cy p????misek wy??o??yÄ? miÄ?so z jarzynami obok i ugotowanego makaronu.
10. PodawaÄ? natychmiast.
Proporcje dla 4-5 os??b
|