Kuchnia japo??ska
1/4 kg zraz??wki lub polÄ?dwicy
5 dymek pokrajanych
na centymetrowe kawa??ki
1/2 szklanki utartej bia??ej rzodkiewki (bia??y sopel)
2 ??y??ki sosu sojowego lub1 ??y??eczka przyprawy maggi i2 ??y??eczki wody
2 ??y??ki oleju jadalnego
szczypta glutasoli (dowolnie) |
1. RzodkiewkÄ? umyÄ?, osÄ?czyÄ?.
2. MiÄ?so czÄ???ciowo zamro??one pokrajaÄ? w bardzo cienkie plasterki.
3. Na mocno rozgrzanej patelni z olejem obsma??aÄ? miÄ?so ze wszystkich stron przez 3 min.
4. DodaÄ? dymkÄ? i bia??Ä? rzodkiewkÄ?, mieszajÄ?c sma??yÄ? na du??ym ogniu przez 2 min.
5. DodaÄ? sos sojowy lub maggi z wodÄ? i glutas??l, dusiÄ? przez 3 min. W razie potrzeby podlaÄ?1-2 ??y??kami wody.
6. PodawaÄ? z ry??em i og??rkiem konserwowym.
Proporcje dla 2-3 os??b
|