Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wo??owina duszona z bia??Ä? rzodkiewkÄ?

Kuchnia japo??ska
1/4 kg zraz??wki lub polÄ?dwicy
5 dymek pokrajanych
na centymetrowe kawa??ki
1/2 szklanki utartej bia??ej rzodkiewki (bia??y sopel)
2 ??y??ki sosu sojowego lub1 ??y??eczka przyprawy maggi i2 ??y??eczki wody
2 ??y??ki oleju jadalnego
szczypta glutasoli (dowolnie)
1. RzodkiewkÄ? umyÄ?, osÄ?czyÄ?. 2. MiÄ?so czÄ???ciowo zamro??one pokrajaÄ? w bardzo cienkie plasterki. 3. Na mocno rozgrzanej patelni z olejem obsma??aÄ? miÄ?so ze wszystkich stron przez 3 min. 4. DodaÄ? dymkÄ? i bia??Ä? rzodkiewkÄ?, mieszajÄ?c sma??yÄ? na du??ym ogniu przez 2 min. 5. DodaÄ? sos sojowy lub maggi z wodÄ? i glutas??l, dusiÄ? przez 3 min. W razie potrzeby podlaÄ?1-2 ??y??kami wody. 6. PodawaÄ? z ry??em i og??rkiem konserwowym. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design