Kuchnia meksyka??ska
1/4 kg mielonej wo??owiny
1/2 ??y??ki glutasoli (dowolnie)
1/2 ??y??eczki soli
1/4 ??y??eczki czarnego pieprzu
1/2 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki
1/2 szklanki drobno posiekanej cebuli
2 ??y??ki sera cheddar
2 ma??e jaja roztrzepane w osobnych miseczkach
tarta bu??ka
olej jadalny do sma??enia
sos pomidorowy doprawiony oregano
lub tymiankiem |
1. Wo??owinÄ? wymieszaÄ? z glutasolÄ?, solÄ?, pieprzem, zielonÄ? pietruszkÄ?, cebulÄ?, serem, dodaÄ? jajo.
2. UformowaÄ? ma??e kotleciki, zanurzaÄ? w miseczce z drugim jajem, obtaczaÄ? w tartej bu??ce.
3.Sma??yÄ? na gorÄ?cym oleju, a?? siÄ? zrumieni z obu stron. MiÄ?so zale??nie od upodobania, mo??e byÄ? wysma??one lub po angielsku.
4. PodawaÄ? polane sosem pomidorowym z frytkami lub ry??em i sa??atkÄ? jarzynowÄ?.
Proporcje dla 2-3 os??b
|