Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kotlety z mielonej wo??owiny

Kuchnia meksyka??ska
1/4 kg mielonej wo??owiny
1/2 ??y??ki glutasoli (dowolnie)
1/2 ??y??eczki soli
1/4 ??y??eczki czarnego pieprzu
1/2 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki
1/2 szklanki drobno posiekanej cebuli
2 ??y??ki sera cheddar
2 ma??e jaja roztrzepane w osobnych miseczkach
tarta bu??ka
olej jadalny do sma??enia
sos pomidorowy doprawiony oregano
lub tymiankiem
1. Wo??owinÄ? wymieszaÄ? z glutasolÄ?, solÄ?, pieprzem, zielonÄ? pietruszkÄ?, cebulÄ?, serem, dodaÄ? jajo. 2. UformowaÄ? ma??e kotleciki, zanurzaÄ? w miseczce z drugim jajem, obtaczaÄ? w tartej bu??ce. 3.Sma??yÄ? na gorÄ?cym oleju, a?? siÄ? zrumieni z obu stron. MiÄ?so zale??nie od upodobania, mo??e byÄ? wysma??one lub po angielsku. 4. PodawaÄ? polane sosem pomidorowym z frytkami lub ry??em i sa??atkÄ? jarzynowÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design