Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Gulasz wo??owy

Kuchnia chilijska
1/2 kg wo??owiny pokrajanej w kostkÄ?
2 ??y??ki mas??a
1 ma??a posiekana cebula
1/2 ??y??eczki papryki
2 ziemniaki obrane pokrajane w kostkÄ?
1/2 ??y??eczki soli
1/4 ??y??eczki pieprzu
1 szklanka pokrajanej w kostkÄ? cukini lub kabaczka
1/4 szklanki zielonego groszku
1/4 szklanki ??uskanej m??odej kukurydzy lub marchewki
2 szklanki gorÄ?cej wody
1. MiÄ?so, cebulÄ? i paprykÄ? sma??yÄ? do zrumienienia na mocno rozgrzanym ma??le. 2. DodaÄ? ziemniaki, sma??yÄ? dalej przez 10 min., kilkakrotnie mieszajÄ?c, 3. DodaÄ? ry??, cukiniÄ? lub kabaczek, zielony groszek, kukurydzÄ? lub marchewkÄ?, wlaÄ? wodÄ?, zmniejszyÄ? p??omie?? i gotowaÄ? na ma??ym ogniu przez godzinÄ?, a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie. ZamieszaÄ? kilka razy. 4. DoprawiÄ? solÄ? i pieprzem do smaku. 5. Roztrzepane ??????tko w??o??yÄ? do gorÄ?cej, g??Ä?bokiej salaterki lub wazy. Powoli wlewaÄ? gulasz, stale mieszajÄ?c 6. PodawaÄ? natychmiast z sa??atkÄ? z pomidor??w lub sur??wkÄ? z ostrym sosem. Proporcje dla 4 - 5 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design