Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Befsztyki z sosem huancaina

Kuchnia peruwia??ska
30 dkg polÄ?dwicy
pokrajanej w 3 plastry
1/2 opakowania serka
homogenizowanego
2 ??????tka ugotowane na twardo, posiekane
1/4 ??y??eczki chilli
1/4 ??y??ki soli
1/4 szklanki oliwy lub oleju jadalnego
1/2 szklanki gÄ?stej ??mietany
2 ??y??ki oleju lub mas??a
6 czarnych oliwek
lub og??rek konserwowy
pokrajany w plasterki
2 jaja na twardo. pokrajane w Ä?wiartki
1. W garnku dok??adnie wymieszaÄ? serek homogenizowany z ??????tkami, chilli, solÄ?. 2. WlewaÄ? oliwÄ? lub olej kropelkami, ucierajÄ?c drewnianÄ? ??y??kÄ?. 3. DodaÄ? ??mietanÄ? i cebulÄ?, wszystko wymieszaÄ?. 4. Sos podgrzaÄ? na parze (naczynie z sosem umie??ciÄ? na innym z wrzÄ?cÄ? wodÄ?). ZamieszaÄ? kilka razy. 5. Befsztyki lekko obsma??yÄ? na mocno rozgrzanym oleju lub ma??le. 6. Prze??o??yÄ? na gorÄ?cy p????misek, polaÄ? gorÄ?cym sosem, przybraÄ? oliwkami lub og??rkiem i Ä?wiartkami jaj. 7. PodawaÄ? z frytkami i zielonÄ? sa??atÄ?. Proporcje dla 3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design