Kuchnia peruwia??ska
30 dkg polÄ?dwicy
pokrajanej w 3 plastry
1/2 opakowania serka
homogenizowanego
2 ??????tka ugotowane na twardo, posiekane
1/4 ??y??eczki chilli
1/4 ??y??ki soli
1/4 szklanki oliwy lub oleju jadalnego
1/2 szklanki gÄ?stej ??mietany
2 ??y??ki oleju lub mas??a
6 czarnych oliwek
lub og??rek konserwowy
pokrajany w plasterki
2 jaja na twardo. pokrajane w Ä?wiartki |
1. W garnku dok??adnie wymieszaÄ? serek homogenizowany z ??????tkami, chilli, solÄ?.
2. WlewaÄ? oliwÄ? lub olej kropelkami, ucierajÄ?c drewnianÄ? ??y??kÄ?.
3. DodaÄ? ??mietanÄ? i cebulÄ?, wszystko wymieszaÄ?.
4. Sos podgrzaÄ? na parze (naczynie z sosem umie??ciÄ? na innym z wrzÄ?cÄ? wodÄ?). ZamieszaÄ? kilka razy.
5. Befsztyki lekko obsma??yÄ? na mocno rozgrzanym oleju lub ma??le.
6. Prze??o??yÄ? na gorÄ?cy p????misek, polaÄ? gorÄ?cym sosem, przybraÄ? oliwkami lub og??rkiem i Ä?wiartkami jaj.
7. PodawaÄ? z frytkami i zielonÄ? sa??atÄ?.
Proporcje dla 3 os??b
|