Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
??EBERKA WO?OWE W BRUNATNYM SOSIE

Kuchnia chi??ska
1 kg szpondra (??eberka)
2 ??y??ki soli
2 litry wody
3 szklanki sosu brunatnego
MiÄ?so natrzeÄ? solÄ?, wstawiÄ? do lod??wki na noc. 2 litry wody zagotowaÄ?, w??o??yÄ? miÄ?so, gotowaÄ? 5 min, wyjÄ?Ä?, dok??adnie op??ukaÄ?, miÄ?so rozdzieliÄ? miÄ?dzy ko??Ä?mi. W??o??yÄ? do ciep??ego garnka, zalaÄ? 3 szklankami gorÄ?cego sosu, przykryÄ?, dusiÄ? na ma??ym ogniu 2 godz. PodawaÄ? na gorÄ?co z kilkoma ??y??kami sosu. Proporcje: dla 4-6 os??b - ?? ry??em i warzywami
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design