Kuchnia chi??ska
75 dag ??opatki wolowej lub rostbefu
1 1/2 ??y??ki soli
1 1/2 litra wody
2 Ä? szklanki sosu brunatnego |
MiÄ?so dok??adnie natrzeÄ? solÄ?, odstawiÄ? w ch??odne miejsce na noc. WodÄ? doprowadziÄ? do wrzenia, w??o??yÄ? miÄ?so, gotowaÄ? 5 min, odcedziÄ?, starannie wyp??ukaÄ? miÄ?so w zimnej wodzie. MiÄ?so umie??ciÄ? w garnku, wlaÄ? gorÄ?cy sos brunatny, doprowadziÄ? do zagotowania, przykryÄ?, dusiÄ? na ma??ym ogniu 2 godz. ZestawiÄ? z ognia. PozostawiÄ? w sosie do wystudzenia. WyjÄ?Ä?, pokrajaÄ? w kostkÄ?. PodawaÄ? na przystawkÄ?. Proporcje: dla 8 os??b, na przystawkÄ?
|