Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KOTLECIKI CIELÄ?CE GOTOWANE

40 dag cielÄ?ciny bez ko??ci (okrawki)
1 bia??ko
4 ??y??ki posiekanej naci pietruszki,
s??l
50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, cebula)
2 zÄ?bki czosnku
MiÄ?so umyÄ?, oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien zemleÄ? dwukrotnie w maszynce. Do masy miÄ?snej dodaÄ? bia??ko i 2i 3 ilo??ci posiekanej pietruszki oraz 4-5 ??y??ek zimnej wody. WyrobiÄ? masÄ? starannie drewnianÄ? ??y??kÄ? lub robotem, wykorzystujÄ?c przystawkÄ? w kszta??cie litery S. PrzyprawiÄ? solÄ?. Warzywa umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej, osolonej wody, gotowaÄ? pod przykryciem 10-15 min. W tym czasie rÄ?kami zwil??onymi wodÄ? uformowaÄ? z masy miÄ?snej kule. Rozp??aszczyÄ? na zwil??onej desce, kszta??tujÄ?c okrÄ?g??e kotleciki. W??o??yÄ? do wrzÄ?cego wywaru dodaÄ? posiekany czosnek. GotowaÄ? pod przykryciem ok. 20 min. Ugotowane kotlety wy??o??yÄ? na p????misek, posypaÄ? pozostawionÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami z wody (1-2 na porcjÄ?) i z warzywami gotowanymi (marchewka, groszek zielony, fasolka szparagowa).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design