Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CIELÄ?CINA LUB MIÄ?SO JAGNIÄ?CE DUSZONE Z PIECZARKAMI I PAPRYKÄ?

50 dag ugotowanej cielÄ?ciny lub miÄ?sa jagniÄ?cia bez ko??ci
20 dag zielonej papryki
20 dag pieczarek
1/2 szklanki chudego mleka
ostra sproszkowana papryka
s??l
pieprz
4 ??y??ki posiekanych listk??w rze??uchy z pietruszkÄ? i bazyliÄ?
Ugotowane miÄ?so pokrajaÄ? w kostkÄ?. PaprykÄ? i pieczarki umyÄ?. PaprykÄ? oczy??ciÄ? z nasion, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?. Pieczarki oczy??ciÄ? i tak??e pokrajaÄ?, wymieszaÄ? z paprykÄ?, wsypaÄ? do rondelka, posoliÄ?. OgrzewaÄ? na ma??ym ogniu przez ok. 5 min stale mieszajÄ?c. PodduszonÄ? paprykÄ? z pieczarkami podlaÄ? mlekiem, dodaÄ? szczyptÄ? ostrej papryki i nieco pieprzu, wymieszaÄ?. DodaÄ? pokrajane miÄ?so, dusi pod przykryciem na ma??ym ogniu czÄ?sto mieszajÄ?c. SprawdziÄ? smak, ewentualnie dodaÄ? nieco pieprzu lub ostrej papryki. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na salaterkÄ?. PosypaÄ? posiekanÄ? zieleninÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co z dodatkiem ziemniak??w pur??e (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z sur??wkami lub na zimno z dodatkiem sa??atek warzywnych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design