Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CIELÄ?CINA LUB MIÄ?SO JAGNIÄ?CE DUSZONE Z SELERAMI

60 dag cielÄ?ciny lub miÄ?sa jagniÄ?cia bez ko??ci
40 dag selera naciowego
1 kostka maggi
10 dag cebuli
listek laurowy
2 zÄ?bki czosnku
1/2 szklanki soku pomidorowego
s??l
pieprz
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, natrzeÄ? czosnkiem roztartym z solÄ?, obrumieniÄ? na patelni do sma??enia bez t??uszczu. Prze??o??yÄ? do rondla, podlaÄ? gorÄ?cÄ? wodÄ?. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu do czasu, a?? po nak??uciu widelcem lub szpikulcem bÄ?dzie wyp??ywa?? przezroczysty p??yn. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka. ?odygi selera umyÄ?, oczy??ciÄ? z w????kien, tak jak rabarbar, pokrajaÄ? w poprzek w cienkie plasterki i razem z cebulÄ? dodaÄ? do duszÄ?cego siÄ? miÄ?sa. Gdy seler zacznie miÄ?knÄ?Ä?, podlaÄ? sokiem lub przecierem pomidorowym, dodaÄ? kostkÄ? Maggi, posoliÄ? i dusiÄ? przez kilka minut. MiÄ?kkie miÄ?so wyjÄ?Ä?, pokrajaÄ? w plasterki, u??o??yÄ? na ogrzanym p????misku. Uduszone warzywa przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem i ob??o??yÄ? nimi miÄ?so. PodawaÄ? z ziemniakami z wody (1-2 na porcjÄ?) i z sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design