Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
RAGOUT Z CIELÄ?CINY LUB JAGNIÄ?CIA

60 dag cielÄ?ciny lub miÄ?sa jagniÄ?cia bez ko??ci
15 dag cebuli
10 dag pieczarek,
1 szklanka przecieru pomidorowego
20 dag zielonej papryki
10 dag zielonego groszku mro??onego lub ??wie??ego
3 zÄ?bki czosnku
majeranek ??wie??y lub suszony,
s??l
pieprz
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w niewielkÄ? kostkÄ?, w??o??yÄ? na patelniÄ? do sma??enia bez t??uszczu, obrumieniÄ?, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem, dodaÄ? drobno posiekany czosnek. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu, skrapiajÄ?c w miarÄ? potrzeby wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Pieczarki i paprykÄ? umyÄ?. PaprykÄ? oczy??ciÄ? z nasion, pokrajaÄ? w makaronik. Pieczarki oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka. Rozdrobnione sk??adniki dodaÄ? do podduszonego miÄ?sa i dusiÄ? dalej pod przykryciem. Gdy miÄ?so zmiÄ?knie, dodaÄ? przecier pomidorowy i majeranek. DusiÄ?, a?? 1/3 p??ynu odparuje. W??wczas wymieszaÄ? z ugotowanym oddzielnie zielonym groszkiem. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i pieprzem. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzanÄ? salaterkÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami pur??e (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z gotowanÄ? fasolkÄ? szparagowÄ? lub kapustÄ? gotowanÄ? w mleku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design