Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
GICZ CIELÄ?CA DUSZONA

1 kg giczy cielÄ?cych (2 sztuki)
30 dag cebuli
4 zÄ?bki czosnku
s??l
pieprz
Gicze oczy??ciÄ?, umyÄ?, osuszyÄ?, opiec na grillu lub na patelni do sma??enia bez t??uszczu, lekko rumieniÄ?c ze wszystkich stron. Prze??o??yÄ? do rondla, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem, podlaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. DusiÄ? na ma??ym ogniu pod przykryciem z dodatkiem posiekanego czosnku. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? drobno, dodaÄ? do miÄ?sa. UdusiÄ? do miÄ?kko??ci, w miarÄ? potrzeby skrapiajÄ?c wodÄ?. Gicze przekrajaÄ? na po????wki usuwajÄ?c ko??ci. Sos przetrzeÄ? lub zmiksowaÄ?, zagrzaÄ?. MiÄ?so u??o??yÄ? na p????misku, polaÄ? sosem. PodawaÄ? z ziemniakami z wody (1-2 sztuki na porcjÄ?) i z sur??wkÄ? z marchwi i chrzanu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design