Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PIECZE?? CIELÄ?CA LUB Z JAGNIÄ?CIA DUSZONA Z PAPRYKÄ?

60 dag cielÄ?ciny lub miÄ?sa jagniÄ?cia bez ko??ci
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??eczka s??odkiej, sproszkowanej papryki
15 dag cebuli
s??l
ostra sproszkowana papryka,
2 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
MiÄ?so oczy??ciÄ? z ?b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?. Czosnek obraÄ?, op??ukaÄ?, drobno posiekaÄ?, rozetrzeÄ? z solÄ?, wymieszaÄ? ze s??odkÄ? paprykÄ?: PrzygotowanÄ? mieszaninÄ? natrzeÄ? miÄ?so, pozostawiÄ? na kilkana??cie minut. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, lekko posoliÄ?, ogrzewaÄ? na suchej patelni mieszajÄ?c, a?? zmiÄ?knie i lekko z??????knie. MiÄ?so obrumieniÄ? na patelni pokrytej masÄ? typu teflon, podlaÄ? kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody, dodaÄ? cebulÄ?. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu, w miarÄ? potrzeby podlewajÄ?c niewielkÄ? ilo??ciÄ? wrzÄ?cej wody. UdusiÄ? do miÄ?kko??ci. Pod koniec duszenia opr??szyÄ? ostrÄ? paprykÄ?, skropiÄ? sokiem cytrynowym. UduszonÄ? piecze?? pokrajaÄ? w plasterki, u??o??yÄ? na p????misku. Sos wymieszaÄ? z pietruszkÄ?, polaÄ? nim miÄ?so. PodawaÄ? z ziemniakami z wody (1-2 na porcjÄ?) i z sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design