Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BITKI WO?OWE GOTOWANE

60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa)
30 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler)
10 dag cebuli
listek laurowy
estragon ziele angielskie
s??l
pieprz
2 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki
Wo??owinÄ? oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w poprzek w????kien w plasterki. ZbiÄ? starannie t??uczkiem, opr??szyÄ? pieprzem. Warzywa umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? i w??o??yÄ? razem z miÄ?sem do rondla. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ?, dodaÄ? do miÄ?sa, opr??szyÄ? solÄ?, podlaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ? (ok. 3?4 szklanki), dusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu, podlewajÄ?c w miarÄ? potrzeby wodÄ?. Gdy miÄ?so zmiÄ?knie, dodaÄ? listek laurowy, estragon i 2-3 ziarna zmia??d??onego ziela angielskiego. DusiÄ? jeszcze kilka minut. MiÄ?kkie miÄ?so wyjÄ?Ä?. Uduszone warzywa przetrzeÄ? przez sito lub zmiksowaÄ?. Powstanie gÄ?sty sos, kt??ry trzeba przyprawiÄ? do smaku solÄ? i pieprzem. Do sosu w??o??yÄ? miÄ?so, zagrzaÄ?. Wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? umytÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. PodawaÄ? z ziemniakami pur??e (1-1 1/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design