Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Suflet morelowy

40 dkg dojrza??ych moreli
2 dkg mas??a do smarowania p????miska
ok. 20 dkg cukru
4 bia??ka (piana)
Morele op??ukaÄ?, przepo??owiÄ?, wybraÄ? pestki, skropiÄ? wodÄ? i powoli ugotowaÄ?, przetrzeÄ?. Do przecieru dodaÄ? cukier. MarmoladÄ?, wysma??yÄ? (do 40 dkg). Ogniotrwa??y p????misek posmarowaÄ? mas??em. UbiÄ? pianÄ?, wmieszaÄ? jÄ? r??zgÄ? (do ubijania bia??ek) do gorÄ?cej marmolady, a gdy po??Ä?czy siÄ? na jednolitÄ? masÄ?, odstawiÄ? z p??yty. MasÄ? wy??o??yÄ? ??y??kÄ? na p????misek ogniotrwa??y spiÄ?trzajÄ?c jÄ?, wstawiÄ? do silnie nagrzanego piekarnika i zapiec (20 min.). Gdy suflet wyro??nie, a powierzchnia zrumieni siÄ?, wydawaÄ? wprost z pieca, gdy?? suflet stygnÄ?c szybko opada.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design