60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa, piecze??)
40 dag cebuli
1 zÄ?bek czosnku
kilka ziaren ja??owca i ziela angielskiego
s??l
ostra sproszkowana papryka
2 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki z estragonem |
Wo??owinÄ? oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w plastry, zbiÄ? t??uczkiem. Przygotowane porcje miÄ?sa opiec na patelni do sma??enia bez t??uszczu, lekko rumieniÄ?c, i posoliÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, posoliÄ?. Opieczone miÄ?so u??o??yÄ? w rondlu, opr??szyÄ? paprykÄ? i zmia??d??onym ja??owcem oraz zielem angielskim, prze??o??yÄ? cebulÄ?, dodaÄ? drobno posiekany czosnek, skropiÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu do miÄ?kko??ci. SprawdziÄ? smak uduszonej cebuli, ewentualnie dosoliÄ? i dodaÄ? nieco papryki. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? zieleninÄ?. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody (1-2 sztuki na porcjÄ?) i sur??wek.
|