Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BITKI WO?OWE DUSZONE Z PORAMI

60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa, piecze??)
60 dag por??w
s??l
pieprz
1/4 szklanki ??mietanki (9% t??uszczu)
4 ??y??ki umytego, drobno pokrajanego szczypiorku
MiÄ?so oczy??ciÄ?, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w plastry, zbiÄ? t??uczkiem, a nastÄ?pnie opiec na grillu lub na patelni przystosowanej do sma??enia bez t??uszczu, lekko rumieniÄ?c. PosoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem, prze??o??yÄ? do rondla, skropiÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. Pory oczy??ciÄ?, umyÄ? starannie, sprawdzajÄ?c, czy pomiÄ?dzy listkami nie pozosta??y resztki ziemi. OsÄ?czyÄ?, odrzuciÄ? stwardnia??e ko??ce li??ci. Pory pokrajaÄ? w poprzek na grubo??Ä? ok. 1 cm, opr??szyÄ? solÄ? i dodaÄ? do miÄ?knÄ?cego miÄ?sa. UdusiÄ? do miÄ?kko??ci, pod koniec dodaÄ? ??mietankÄ?. DusiÄ? jeszcze kilka minut. PrzyprawiÄ? do smaku pieprzem i ewentualnie solÄ?. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na p????misek, obk??adajÄ?c bitki r??wnomiernie porami. PosypaÄ? szczypiorkiem. PodawaÄ? z ziemniakami z wody i z sur??wkÄ? z pomidor??w lub z czerwonej kapusty.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design