60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa, piecze??)
20 dag pieczarek
15 dag cebuli
1 zÄ?bek czosnku
1 ??y??ka oleju lub oliwy
2 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
s??l
pieprz |
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w plastry, zbiÄ? t??uczkiem, opiec na grillu lub na patelni do sma??enia bez t??uszczu, lekko rumieniÄ?c. PosoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem, prze??o??yÄ? do rondla, skropiÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, ÄdusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ?, dodaÄ? do duszÄ?cego siÄ? miÄ?sa, wk??adajÄ?c jednocze??nie drobno posiekany czosnek. Pieczarki umyÄ?, oczy??ciÄ?, pokrajaÄ?, od razu wsypaÄ? do wrzÄ?cej wody. Gdy siÄ? zagotujÄ?, odcedziÄ? i razem z oliwÄ? dodaÄ? do miÄ?kkiego miÄ?sa. PosoliÄ? i dusiÄ? jeszcze kilka minut. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami pieczonymi (1-2 szt. na porcjÄ?) i z sur??wkÄ? z zielonej sa??aty lub cykorii.
|