Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BITKI WO?OWE DUSZONE Z PIECZARKAMI

60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa, piecze??)
20 dag pieczarek
15 dag cebuli
1 zÄ?bek czosnku
1 ??y??ka oleju lub oliwy
2 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
s??l
pieprz
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w plastry, zbiÄ? t??uczkiem, opiec na grillu lub na patelni do sma??enia bez t??uszczu, lekko rumieniÄ?c. PosoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem, prze??o??yÄ? do rondla, skropiÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, ďdusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ?, dodaÄ? do duszÄ?cego siÄ? miÄ?sa, wk??adajÄ?c jednocze??nie drobno posiekany czosnek. Pieczarki umyÄ?, oczy??ciÄ?, pokrajaÄ?, od razu wsypaÄ? do wrzÄ?cej wody. Gdy siÄ? zagotujÄ?, odcedziÄ? i razem z oliwÄ? dodaÄ? do miÄ?kkiego miÄ?sa. PosoliÄ? i dusiÄ? jeszcze kilka minut. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami pieczonymi (1-2 szt. na porcjÄ?) i z sur??wkÄ? z zielonej sa??aty lub cykorii.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design