Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BITKI WO?OWE DUSZONE W PAPRYCE

60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa, piecze??)
20 dag strÄ?k??w zielonej papryki
30 dag pomidor??w
10 dag cebuli
s??l
ostra sproszkowana papryka
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej bazylii z estragonem
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w plastry, zbiÄ? t??uczkiem, formujÄ?c ma??e okrÄ?g??e bitki o ??rednicy 5-6 cm. Bitki u??o??yÄ? w rondlu, opr??szyÄ? ostrÄ? paprykÄ?, podlaÄ? 3 ??y??kami wrzÄ?cej wody. PrzykryÄ?, dusiÄ? na ma??ym ogniu. Po kilku minutach dodaÄ? obranÄ?, op??ukanÄ? i drobno pokrajanÄ? cebulÄ?. PaprykÄ? i pomidory umyÄ?. PaprykÄ? oczy??ciÄ? z nasion, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w makaronik, dodaÄ? do miÄ?sa. Pomidory sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, pokrajaÄ? i dodaÄ? takie do duszÄ?cej siÄ? potrawy. Gdy pomidory ca??kowicie siÄ? rozgotujÄ?, potrawa powinna byÄ? gotowa. SprawdziÄ? smak, ewentualnie dodaÄ? nieco soli i ostrej papryki. Wy??o??yÄ? na ogrzanÄ? salaterkÄ?, posypaÄ? posiekanÄ? zieleninÄ?. PodawaÄ? z dodatkiem ugotowanego na sypko ry??u (1 ??y??ka na porcjÄ?) i sur??wek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design