Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BITKI WO?OWE Z KWASZONYM OG??RKIEM

60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa, piecze??)
1 ??y??ka oleju
20 dag og??rk??w kwaszonych
15 dag cebuli
2 zÄ?bki czosnku
listek laurowy
s??l
pieprz zio??owy
2 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, pokrajaÄ? na porcje, zbiÄ? t??uczkiem, formujÄ?c niewielkie, owalne bitki. PatelniÄ? do sma??enia bez t??uszczu posmarowaÄ? olejem, rozgrzaÄ?, u??o??yÄ? bitki, obrumieniÄ? po obu stronach, posoliÄ?, prze??o??yÄ? do rondla. CebulÄ? i czosnek op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, wsypaÄ? na tg samÄ? patelniÄ? i lekko podrumieniÄ?. DodaÄ? do miÄ?sa, lekko skropiÄ? wodÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu pod przykryciem. Og??rki odcedziÄ? z zalewy, pokrajaÄ? w p????krÄ???ki, dodaÄ? do miÄ?sa po kilku minutach duszenia. UdusiÄ? do miÄ?kko??ci, przyprawiÄ? do smaku pieprzem i ewentualnie odrobinÄ? soli. UduszonÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzanÄ? salaterkÄ?, posypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami z wody (1-2 szt. na porcjÄ?) i z sur??wkami o ??agodnym smaku, np. z kalarepki czy kalafiora.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design