Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BITKI WO?OWE A LA KSIÄ???NICZKA

60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa, piecze??)
15 dag pieczarek
10 dag cebuli
1 szklanka chudego roso??u wo??owego
1 1/2 ??y??ki sosu sojowego
15 dag ??odygi selera naciowego
10 dag papryki
s??l
pieprz
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w plastry, zbiÄ? t??uczkiem, formujÄ?c owalne bitki, opr??szyÄ? pieprzem. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, posoliÄ?. OgrzewaÄ? na ma??ym ogniu, mieszajÄ?c. Pieczarki umyÄ?, oczy??ciÄ?, pokrajaÄ? w kostka, dodaÄ? do miÄ?kkiej, ??????knÄ?cej cebuli, wymieszaÄ?, dodaÄ? miÄ?so, dodaÄ? trochÄ? wody, dusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. Seler i paprykÄ? umyÄ?, seler oczy??ciÄ? z w????kien (tak jak rabarbar), pokrajaÄ? w plasterki. PaprykÄ? oczy??ciÄ? z nasion, pokrajaÄ? w makaronik. Seler i paprykÄ? dodaÄ? do duszÄ?cego siÄ? miÄ?sa, posoliÄ?, podlaÄ? roso??em. UdusiÄ? do miÄ?kko??ci. Pod koniec dodaÄ? sos sojowy. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i pieprzem. Uduszone miÄ?so razem z warzywami wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek. PodawaÄ? z ziemniakami pieczonymi (1-2 szt. na porcjÄ?) i z sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design