80 dag chudej kark??wki wo??owej
60 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka)
10 dag cebuli
20 dag pomidor??w ??wie??ych lub mro??onych
1 ??y??ka mieszanych przypraw zio??owych (majeranek, sza??wia, estragon)
s??l
ostra sproszkowana papryka |
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, pokrajaÄ? na porcje, wymieszaÄ? z rozkruszonymi zio??ami. Warzywa umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, rozdrobniÄ? w makaronik no??em lub na specjalnej szatkownicy. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, wymieszaÄ? z Warzywami. W rondlu ????o??yÄ? miÄ?so przek??adajÄ?c warzywami, posoliÄ?, opr??szyÄ? ostrÄ? paprykÄ?, dodaÄ? trochÄ? wody, dusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. Od czasu do czasu mieszaÄ?, podlewajÄ?c w miarÄ? potrzeby wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Pomidory umyÄ?. Mro??one obraÄ? od razu ze sk??rki, ??wie??e przed obraniem sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. PokrajaÄ? w czÄ?stki, dodaÄ? do duszÄ?cego siÄ? miÄ?sa. DusiÄ? kilka minut. SprawdziÄ? smak i ewentualnie przyprawiÄ? solÄ? i paprykÄ?. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzanÄ? salaterkÄ?. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody (1-2 na porcjÄ?) i z zielonÄ? sa??atÄ?.
|