60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa, piecze??)
30 dag czarnej lub bia??ej rzepy
2 zÄ?bki czosnku
3 ??y??ki sosu sojowego
s??l
imbir
pieprz
4 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki |
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, pokrajaÄ? w paski, w??o??yÄ? na patelniÄ? do sma??enia bez t??uszczu, opiec r??wnomiernie. Prze??o??yÄ? do rondla, dodaÄ? drobno posiekany czosnek, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem, podlaÄ? kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody, dodaÄ? sos sojowy. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. RzepÄ? umyÄ?, obraÄ?, pokrajaÄ? w Ä?wierÄ?krÄ???ki, dodaÄ? do miÄ?knÄ?cego miÄ?s?? (po 1 godz. duszenia). Opr??szyÄ? imbirem, udusiÄ? do miÄ?kko??ci. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i imbirem. Wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami pur??e (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z sur??wkami.
|