Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
WO?OWINA DUSZONA Z RZEPÄ?

60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa, piecze??)
30 dag czarnej lub bia??ej rzepy
2 zÄ?bki czosnku
3 ??y??ki sosu sojowego
s??l
imbir
pieprz
4 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, pokrajaÄ? w paski, w??o??yÄ? na patelniÄ? do sma??enia bez t??uszczu, opiec r??wnomiernie. Prze??o??yÄ? do rondla, dodaÄ? drobno posiekany czosnek, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem, podlaÄ? kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody, dodaÄ? sos sojowy. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. RzepÄ? umyÄ?, obraÄ?, pokrajaÄ? w Ä?wierÄ?krÄ???ki, dodaÄ? do miÄ?knÄ?cego miÄ?s?? (po 1 godz. duszenia). Opr??szyÄ? imbirem, udusiÄ? do miÄ?kko??ci. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i imbirem. Wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami pur??e (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design