80 dag wo??owiny (chuda kark??wka)
10 dag cebuli
3 zÄ?bki czosnku
4 ??y??ki drobno posiekanych ??wie??ych li??ci ro??lin przyprawowych (sza??wia, majeranek, estragon, bazylia, hyzop)
5 dag koncentratu pomidorowego
2 ??y??ki sosu sojowego
s??l
pieprz
ostra sproszkowana papryka
2 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki z selerem naciowym |
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, natrzeÄ? roztartym z solÄ? czosnkiem i lekko obrumieniÄ? na patelni do sma??enia bez t??uszczu. Prze??o??yÄ? do rondla, podlaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, opr??szyÄ? paprykÄ?. DusiÄ? na ma??ym ogniu pod przykryciem. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, dodaÄ? do duszÄ?cego siÄ? miÄ?sa. Po 1 godz. duszenia dodaÄ? posiekane zio??a (w braku ??wie??ych dodaÄ? 2 ??y??ki suszonych, rozkruszonych), udusiÄ? do miÄ?kko??ci. Do miÄ?kkiego miÄ?sa dodaÄ? koncentrat pomidorowy i sos sojowy. PrzyprawiÄ? solÄ? i pieprzem i zagotowaÄ?. Wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w pur??e (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z sur??wkami:
|