Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZRAZY WO?OWE DUSZONE Z GRZYBAMI

60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa)
3-4 dag suszonych grzyb??w
20 dag cebuli
3 ??y??ki sosu sojowego
1/4 szklanki ??mietanki (9% t??uszczu)
s??l
pieprz
2 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki
MiÄ?so oczy??ciÄ?, umyÄ?, pokrajaÄ? w poprzek w????kien na plastry, zbiÄ? t??uczkiem, opr??szyÄ? lekko pieprzem. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?. JednÄ? cebulÄ? posiekaÄ? jak najdrobniej, wymieszaÄ? z pietruszkÄ?, posoliÄ?. Gdy nieco zmiÄ?knie, nak??adaÄ? r??wnomiernie na plastry miÄ?sa, zwinÄ?Ä? w ??cis??e rulony. Przygotowane miÄ?so lekko obrumieniÄ? na patelni do sma??enia bez t??uszczu, prze??o??yÄ? do rondla, podlaÄ? 3 ??y??kami wrzÄ?cej wody i po??owÄ? sosu sojowego, dodaÄ? resztÄ? cebuli pokrajanej w pi??rka. PrzykryÄ?, dusiÄ? na ma??ym ogniu. Grzyby umyÄ?, osÄ?czyÄ?, pokrajaÄ? w paski, w??o??yÄ? do duszÄ?cego siÄ? miÄ?sa, w miarÄ? potrzeby podlewajÄ?c wodÄ?. Do miÄ?kkiego miÄ?sa dodaÄ? ??mietankÄ? wymieszanÄ? z resztÄ? sosu sojowego i dusiÄ? jeszcze chwilÄ?. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzanÄ? salaterkÄ? i polaÄ? wytworzonym sosem. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody (1-2 szt. na porcjÄ?) lub z kaszÄ? gryczanÄ? (1 ??y??ka na porcjÄ?) i z sur??wkÄ? z kwaszonej kapusty.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design