Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZRAZY ZIO?OWO-CZOSNKOWE

60 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowa)
4 ??y??ki umytych drobno posiekanych li??ci mieszanych ro??lin przyprawowych (sza??wia, pietruszka, estragon, bazylia, hyzop)
5-6 zÄ?bk??w czosnku
15 dag cebuli
1/4 szklanki ??mietanki (9% t??uszczu)
s??l
ostra sproszkowana papryka
2 ??y??ki umytych posiekanych li??ci ro??lin przyprawowych (jak w przepisie na zrazy wo??owe nadziewane og??rkami)
1 ??y??ka sosu sojowego
MiÄ?so oczy??ciÄ? z b??on i ??ciÄ?gien, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? w poprzek w????kien na p??aty, zbiÄ? t??uczkiem. Posiekane listki wymieszaÄ? z dodatkiem posiekanego czosnku, 1/2 ??y??eczki soli i 1/4 ??y??eczki ostrej papryki. PrzygotowanÄ? mieszaninÄ? rozsmarowaÄ? r??wnomiernie na powierzchni mi??sa. ZwinÄ?Ä? w ??cis??e rulony i lekko opiec na patelni do sma??enia bez t??uszczu. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, posoliÄ?, ogrzewaÄ? na patelni mieszajÄ?c. Gdy zmiÄ?knie, prze??o??yÄ? razem z miÄ?sem do rondla, podlaÄ? kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody, udusiÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. Pod koniec duszenia dodaÄ? sos sojowy i ??mietankÄ? i dusiÄ? jeszcze kilka minut Ewentualnie przyprawiÄ? sos solÄ? i paprykÄ?. Wy??o??yÄ? potrawÄ? na ogrzanÄ? salaterkÄ?, posypaÄ? zieleninÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami z wody (1-2 szt. na porcjÄ?) i z warzywami gotowanymi (kalafior, fasolka szparagowa, pasternak).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design