Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PIECZE?? WO?OWA W SOSIE Z WARZYW

1,20 kg miÄ?sa wo??owego bez ko??ci (zrazowa, rostbef)
40 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka)
10 dag cebuli
1 ??y??ka oleju
listek laurowy
ziele angielskie
s??l
pieprz
MiÄ?so oczy??ciÄ?, umyÄ?, osuszyÄ?. Warzywa umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, utrzeÄ? na tarce z du??ymi otworami. Ziele angielskie i pieprz zmia??d??yÄ?, listek laurowy rozkruszyÄ? starannie. Przygotowanymi przyprawami natrzeÄ? miÄ?so, u??o??yÄ? w misce, obk??adajÄ?c rozdrobnionymi warzywami i pokrajanÄ? cebulÄ?. PrzykryÄ? i postawiÄ? w lod??wce na 24-36 godz. Olej rozgrzaÄ? na patelni do sma??enia bez t??uszczu, w??o??yÄ? miÄ?so razem z warzywami i obrumieniÄ?. Prze??o??yÄ? nastÄ?pnie do brytfanny, posoliÄ?, wstawiÄ? do nagrzanego piekarnika i upiec. W czasie pieczenia kilka razy polaÄ? wodÄ?. W zale??no??ci od gustu miÄ?so mo??na upiec "po angielsku", tzn. piecze?? bÄ?dzie p????krwawa w ??rodku. ChcÄ?c uzyskaÄ? piecze?? "po angielsku", piecze siÄ? jÄ? przez ok. 15 min. MiÄ?so przeznaczone na piecze?? tradycyjnÄ? pieczemy do czasu, a?? bÄ?dzie miÄ?kkie, a po wbiciu w nie widelca czy szpikulca bÄ?dzie wyp??ywa?? bezbarwny p??yn. Upieczone miÄ?so pokrajaÄ? na porcje, u??o??yÄ? na ustawionym na parze p????misku, przykryÄ?. Sos przetrzeÄ? przez sito lub zmiksowaÄ? i zagrzaÄ?, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. PolaÄ? miÄ?so. PodawaÄ? z ziemniakami z wody (1-2 szt. na porcjÄ?) lub pur??e (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z chrzanem oraz z gotowanymi warzywami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design